White

Viklonpisto - MVH:n uusin kohde valmistui Loimaalle

Viklonpuisto- MVH:n uusi kohde valmistui Loimaalle

MVH:n uusi rakennus Viklonpuisto valmistui Loimaan Hirvikoskelle marraskuussa 2021. Rakennuksessa on 12 asuntoa, pinta-alaltaan 876m2 ja tilavuudeltaan 3846m3. MVH:n vuokralaisena, ja asukkaiden tarvitsemia hoivapalveluja tuottaa KTO – Kehitysvamma-alan tuki ja osaamiskeskus Varsinais-Suomen erityishoitopiirin kuntayhtymä.

Viklonpuiston suunnittelu käynnistyi alkukesästä 2019, kun todettiin uusien asuntojen ja muiden tilojen tarve kiinteistölle korvaamaan Hanhenpuiston yksikkö. Hankkeessa ja sen suunnittelussa edettiin tiiviissä yhteistyössä MVH:n ja KTO:n välillä. Hanke toteutettiin KVR-urakkana, ja tontille päästiin loppuvuodesta 2020. Rakennustyöt kestivät vuoden. MVH:n puolesta hankkeen johtamisesta vastasi Tiina Forsblom.

Viklonpuisto on yksikerroksinen rivitalo, ja rakennus on jaettu kolmeen eri asuinsoluun. Rakennuksen keskellä on soluja yhdistävä käytävä, josta löytyy asukkaiden käytössä olevia muita tiloja. Viklonpuistossa asukkailla on omien vuokra-asuntojen lisäksi käytössään yhteistilaa, terassit sekä viihtyisät piha-alueet.  

 

Asukkaat muuttivat jouluksi uusiin koteihin

Palveluesimiehenä Viklonpuiston asumisyksikössä toimii Else Paju. Else tuli mukaan hankkeeseen suunnitteluvaiheessa, ja oli edustamassa käyttäjän, ja erityisesti asukkaiden tarpeita toteutuksessa.

  ”Tämä oli osaltani ihan ensimmäinen hanke, jossa olin mukana. Oli hienoa päästä mukaan hankkeen suunnitteluun, ja huomioimaan tulevien asukkaiden yksilöllisiä tarpeita. Vaikuttamaan pääsi hyvinkin paljon – ihan pohjaratkaisuun, värimaailmaan ja materiaalivalintoihin. ”

Viklonpuisto luovutettiin hyvissä tunnelmissa vuokralaiselle 1.12.2021, ja joulukuun alussa asukkaat pääsivät muuttamaan uusiin koteihinsa. KTO:n asukkaat ja henkilökunta on ehtinyt tutustua rakennukseen jo parin kuukauden verran, ja tiedustelimme heidän tunnelmiaan ensimmäisten kuukausien ajalta. Elsen mukaan uusiin tiloihin tutustuminen vei hetken aikaa. 

  ”Muutto sujui osaltamme hyvin, vaikka alku oli melko hektistä. Uusiin tiloihin ja järjestelmiin tutustuminen vei hetken aikaa. Nyt kun tiloissa on ehtinyt jo asua parin kuukauden verran, tuntuu että on vihdoin päästy kotiutumaan ja kiinteistön käyttö sujumaan.” 

Asukkaiden kodit on suunniteltu heidän yksilölliset tarpeensa huomioiden, ja he pääsivät vaikuttamaan oman asunnon ulkonäköön esimerkiksi valitsemalla itselleen sopivan värimaailman. Asukkaiden käytössä on yhteistiloja, johon kuuluvat oleskelutiloja, yhteiset ruokailutilat, ja toimintahuone.

  ”Asukkaat ovat kokeneet erityisen tärkeäksi, että heillä on nyt uusi oma koti. Omien asuntojen lisäksi erityiseksi paikaksi on muodostunut esimerkiksi yleiset oleskelutilat sekä sauna. Ennen Viklonpuistoon muuttoa väliaikaistiloissa saunaa ei ollut, joten tätä odotettiin paljon. ”

Rakentamista ohjasi kestävä kehitys ja asukkaiden tarpeet

Me MVH:lla haluamme, että talomme kestävät hyvässä kunnossa vuosikymmenien ajan. Panostamme erilaisiin kestäviin ratkaisuihin, laadukkaisiin materiaalivalintoihin sekä tilojen muunneltavuuteen.  Huomioimme rakentamisessa myös asiakkaidemme tarpeet kestävään kehitykseen.

Rakennustöiden aikana Viklonpuiston kiinteistölle tehtiin elinkaaren aikainen hiilijalanjäljen laskenta. Laskennan tuloksissa todettiin, että Viklonpuiston hiilijalanjälki on referenssirakennuksiin verrattuna selkeästi pienempi. Tulokseen vaikutti etenkin Viklonpuistoon valikoitunut lämmitysmuoto maalämpö, josta saadaan myös taloon viilennystä.    

Rakennuksen ulkoverhouksessa käytettiin lehtikuusta. Tämä on materiaalina näyttävä ja myös huoltovapaa, sekä soveltuu hyvin Suomen haastaviin sääolosuhteisiin. Lehtikuusi harmaantuu ajan mittaan, ja rakennus sulautuu luonnonläheiseen ympäristöön.

MVH kiittää vuokralaistamme ja hankkeessa olleita yhteistyökumppaneitamme Viklonpuiston suunnittelun ja rakentamisen aikana. Toivotamme talon väelle erinomaisia vuosia uusissa tiloissa.

 

MVH-Kiinteistöhallinnointi Oy

Kasarmikatu 36 (4. kerros)

00130 Helsinki

© 2021 Copyright MVH