Uusia paikkakuntia ja erityisasumisen ryhmiä MVH:lle

Vuonna 2017 MVH-yhtiöille kolme uutta erityisasumisen kiinteistöä:

  • Espoossa sijaitseva asumispalvelukiinteistö Sinikallion Hoitokoti ikäihmisille
  • Jyväskylään huhtikuussa valmistunut ARA-kohde Villa Kangas mielenterveyskuntoutujille
  • Ouluun vappuna valmistunut vapaarahoitteinen Oulun Maininki kehitysvammaisille

Kaikki hankkeet edustavat MVH:n kiinteistökannassa jotain uutta. KOy Sinikallio on MVH:n historian ensimmäinen investointi valmiiseen kiinteistöön. Villa Kangas on puolestaan MHV:n ensimmäinen mielenterveyskuntoutujille rakennettu asumisyksikkö ja Koy Oulun Maininki edustaa toteutustavaltaan uutta linjaa MVH:n kiinteistökannassa.

Uusia ARA-asuntoja: Villa Kangas

Mielenterveyskuntoutujille Jyväskylään vuonna 2017 valmistunut Villa Kangas toi MVH:n suunnittelunohjaukseen aivan uudenlaisen ja erityisen vaatimuksen, sillä uudentyyppisen erityisasumisen tarpeet piti selvittää ja siirtää rakennussuunnitelmiin.

Villa Kangas -hankkeen onnistuneessa läpiviennissä suuri kiitos lankeaa uudelle tuttavuudellemme, sillä MVH:n alihankkijana toiminut rakennuttajakonsultti Pertti Helin kumppaneineen osoittautui oivaksi valinnaksi. Pertin toimiston Niko Herranen sai kvr-urakoitsija Peabin kanssa yhteistyöorkesterin soimaan hyvässä vireessä luovutukseen asti.

Oulun Maininki kehitysvammaisille

Oulun Mainingin toteutustapa oli MVH:n kiinteistökannassa uusi. Olimme tehneet Peabin kanssa yhteistarjouksen kilpailutuksessa, jossa kiinteistön tuleva käyttäjä oli hankkinut tontin ja teettänyt pääsuunnitelmat.Käytännössä tämä toimintamalli tarkoitti MVH:lle rahoituksen hankintaa, kiinteistöyhtiön perustamista ja rakentamisvaiheen seuraamista luovutukseen saakka. Aiemmissa hankkeissa MVH on lähtenyt liikkeelle jo asiakkaan tarvekartoituksesta ja tontin hankintavaiheesta.

Oulun Moniasunnot Oy on käyttäjän yhteistyökumppani käyttöjakso mukaan lukien. Sen johdossa oleva Jaakko Ruokola oli paikallistuntemuksellaan lähes korvaamaton puuhamies koko hankkeen läpimenon kannalta.

Molemmat hankkeet opettivat meille paljon uutta, ja paneudumme opit mielessä suurella mielenkiinnolla tämän vuoden hankkeisiin.