MVH:n varautuminen koronavirukseen

MVH-yhtiöiden toimintamalli ja ohjeet koronaviruksen ehkäisemiseksi omistamissamme kiinteistöissä

MVH-yhtiön päätoimiala on rakennuttaa ja omistaa ja vuokrata erityisryhmien asumiseen suunniteltuja rakennuksia ja piha-alueita. Koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen omistamissamme rakennuksissa on myös MVH :n ehdottoman tärkeä ohjenuora.

MVH:ssa teemme toistaiseksi etätyönä, olemme tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostilla ja Teamsin kautta. Tartuntavaaraa ehkäisemme noudattamalla käsihygieniasta virallisia ohjeita. Emme myöskään vieraile toistaiseksi omistamissamme kiinteistöissä, ja näin turvaamme omalta osaltamme taloissa henkilökuntien työssäolon ja asukkaiden turvallisen asumisen.

Ylläpitopäällikkömme ja heidän kauttaan kiinteistöhuoltoyhtiöt, muut huoltotoiminnot on ohjeistettu noudattamaan taloissa koronaviruksen ennalta ehkäiseviä ohjeita. On luonnollista, että kaikki kriittiset ja kiireelliset huoltotoiminnot pitää tehdä jokaisessa kiinteistössä. Se, milloin huolto voidaan tehdä, on hyvä sopia ennakkoon huoltoyhtiön kanssa. Yhteistyö auttaa.

Huoltotoiminnan ohjeistukseen kuuluu käsihygieniasta huolehtiminen, tarvittaessa varaudutaan suojavarustuksiin, kun huoltotoiminnot tehdään asukkaiden huoneissa.

Koronavirus pandemian aikana ei pidetä taloissa kiinteistökokouksia. Ylläpitopäällikkö on sopimuksen mukaan etäyhteydellä tavoitettavissa ja sovitut asiat käsitellään siis etänä. Kiinteistöhuolto toimii normaalisti, noudattaen saamiaan ohjeita ylläpidosta ja noudattaa oman yrityksensä ohjeita – koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä.

Erityisasumisen rakennuksissa, ja erityisesti niitä johtavat yritykset henkilökuntineen antaa ohjeet kiinteistöhuollolle huoltokirjan palvelupyynnön välityksellä, mikäli huoltotoiminnot vaatii erityissuojausta – tämä siis aina kun ollaan asukkaan kotona tai niissä tiloissa joissa asukkaat oleilevat.

https://www.kiinteistoliitto.fi/uutiset/nayta/?id=8710